Kondüktör bir uçtan diğer uca geçti

Özgün – Hikâye

"Karşıdan insanlar henüz çıkmıyor. Metro daha gelmiş olamaz. Eğer gelmiş olsaydı bile şoför bizim taraftan diğer tarafa gidene kadar rahatlıkla varırız."

İnsanlar koşarak yer altına iniyor. Yer altına inerken koşuyorlar. Bazı insanlar aşağı inerken metronun hareket etmesine daha üç dakika olduğunu biliyorlardı. İki dakika varken bu bilgiyi öğrenenler hızlı adımlar atmaya başladı. Hızlı adımlarını bazı üççülerin hızlı adımları da takip etti. Fakat pek çoğu daha vakit olduğunu bildiğinden kimi durarak kimi yere yürüyerek yavaş yavaş yoluna devam etti. Bu sakin ortamı çoğu bircinin telaşlı koşuşları değiştirdi. Koşmayıp aldırmayan birciler bizi umursamaz, biz de onları umursamayız. Koşanlar ikicileri de üççüleri de önüne kattı. Tam da bu kovalamacanın ortasında iki yarı ikici yarı üççü Res Aldes ve Roran A'vora üççü olduklarından hızlanmak istemiyor, ikici olduklarından tereddüte düşüyor ve bircilerin hareketlerine tanıklık ediyordu.

"Karşıdan insanlar henüz çıkmıyor. Metro daha gelmiş olamaz. Eğer gelmiş olsaydı bile daha şoför kadın veya şoför adam veya şoför birey bizim taraftan diğer tarafa gidene kadar rahatlıkla varırız."

Roran cevap vermedi fakat yürüyüş hızını da değiştirmedi. Birciler de ikiciler de üççüler de vaktinde metroya bindiler. Hareket etsinler diye beklediler. Biraz daha beklediler. Bu beklemeye en anlam veremeyenler birciler oldu. Kondüktör bir uçtan diğer uca geçti. Artık ikiciler de anlam veremiyordu. Kondüktör bir uçtan diğer uca geçti.

"Bir sıkıntı var herhalde, birazdan çözülür." dedi Res Aldes.

Üççüler de kıpırdanmaya başlarken kondüktör yine bir uçtan diğer uca geçti. Kondüktör bir uçtan diğer uca geçti. Dörtçü biri seslendi fakat onu duymadı. Kondüktör bir uçtan diğer uca geçti. Beşciler kafalarını kaldırıp ne olduğuna baktılar. Bir oncu dışarı çıktı. Kondüktör bir uçtan diğer uca geçti. Oncu bir uçtan diğer uca geçti. Kondüktör bir uçtan diğer uca geçti.

"Bir arıza mı var acaba?" diye bağırıp bir el hareketi yaptı öbür uçtaki oncu.

Kondüktör bir uçtan diğer uca geçti. Oncu sorusuna cevap alamadı.

1